Hyra bil i USA

Vill man upptäcka USA är hyrbil ett måste! Inte bara för att det är nödvändigt för att uppleva USA på ”riktigt”, utan också för att det är billigt (bensinkostnaden är mindre än hälften vad den är i Sverige). Dock är det givetvis en del regler man bör sätta sig in i innan man hyr bilen. Det man bör tänka på är här i huvudsakligen det som angetts i hyra bil guide, samt det man också bör tänka på i hyra bil utomlands. Allt som finns att tänka på finns även samlat här, ResatillUSA.se/hyrbil-i-usa/

  • Att hyra bil i USA är populärt bland svenskar, och givetvis finns de flesta större uthyrningsfirmor etablerade där. För att hyra bil i USA måste man vara minst 21 år, och haft körkort minst ett år. Är man under 25 kan det dock fortfarande bli svårt.
  • När man bokar en hyrbil i USA från Sverige via en internationell uthyrningsfirma brukar en trafikförsäkring som överensstämmer med den svenska att ingå. Denna ersätter skador på dig själv, personer eller andra fordon. Observera att detta inte gäller skador på den egna hyrbilen, utan enbart de tre nämnda aspekterna. Hyr du dock bilen direkt i USA ingår inte samma ursprungliga skydd, utan det är då här nödvändigt med en tillvalsförsäkring vid namn; “Liability Suplement” / “Addition LIS“.
  • Vad gäller i övrigt så ingår grundläggande helförsäkring om man åtminstone hyr bilen av en internationell firma. Problemet är dock som vanligt att självrisken kan vara relativt hög. Det finns då ofta tillvalsförsäkringar man kan köpa till för att reducera självrisken, men det gäller som vanligt att väga med sådana aspekter när man ser till det totala priset av att hyra bilen.
  • Hämtar man bilen i en delstat och lämnar den i en annan (om det finns möjlighet till detta) så tillkommer det en så kallad ”drop-of-avgift” vilken kan vara relativt hög. Hämtar du och lämnar bilen på samma plats tillkommer ingen sådan avgift.

Roadtrip västra USA Antelope Canyon